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Domaine Lafage, 2018

Fundació Cotes du Roussillon Villages AOP
More info
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Domaine Lafage, 2018

Fundació Cotes du Roussillon Villages AOP
More info
  • Country of origin France
  • Region Languedoc-Roussillon
  • Hue Red wines, Ruby
  • Grapes Syrah, Grenache
  • Alcohol content 15 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A rich, creamy red wine with the aromas of ripe dark berries, cherries, chocolate, pepper and a touch of dried fruit. On the palate it is fresh with silky mellow tannins. It has a very soft and incredibly full body and a harmonious finish.

Wine type

Sweeter wines
Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
3.5
Stone fruit Stone fruit
3.25
Roasty Roasty
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
3
Roasty Roasty
2.25
Spicy Spicy
1.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Region

Languedoc-Roussillon

Im Süden Frankreichs, geografisch ans Rhônetal anschliessend, schmiegt sich die grösste Weinregion des Landes, das Languedoc, mit seinen Rebflächen und malerischen alten Steinhäusern an die Küstenlinie des Mittelmeers. Das Klima ist geprägt von viel Sonne, milden Wintern und heissen Sommern. Die Reben, die hier – meist auf Kalksteinböden – gedeihen, sind wegen der Trockenheit der Region kräftig und stark. Neben dem Rebbau dominiert hier landwirtschaftlich ­der Anbau von Oliven, die ebenfalls ohne künstliche Bewässerung gedeihen. Das Languedoc ist eine ausgsprochen farbenfrohe Region: Überall ist das mediterrane Flair spürbar: Im typischen Tongeschirr, den luftigen Stoffen und in den leichten, schmackhaften Gerichten.


Producer/Brand

Domaine Lafage

Between the sea and mountains, en route between Perpignan and the Mediterranean coast, Domaine Lafage is headquartered in an old stone country house from the 15th century. After six generations of winemaking, the winery is now managed by Jean-Marc and Éliane Lafage, a couple of experienced oenologists, whose cellar has been completely rebuilt and is thus perfectly equipped according to the current international state-of-the-art technology. The vines thrive on diverse, varied terroir. With the support of highly qualified employees, the Lafages process them into modern, trendy wines.

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