@

Mavrio, 2020

Negroamaro Puglia IGP Appassimento
More info
1312307516 1312307519 1312307520 1406507520 1312307521

Mavrio, 2020

Negroamaro Puglia IGP Appassimento
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Apulia
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Negroamaro
  • Alcohol content 15.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

An amazingly harmonious, garnet-red wine with a powerful bouquet reminiscent of strawberry jam, figs, coffee, liquorice and pepper. It is very mellow and full-bodied on the palate, with an enchanting, lengthy and persistent finish.

Wine type

Balanced wines
Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Dried fruit Dried fruit
3.75
Spicy Spicy
3
Roasty Roasty
3

Palate flavors

Fruity Fruity
4
Spicy Spicy
3.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Beef, veal or game in a dark sauce, grilled or fried beef or game

Hard cheese made from cows' milk

Hartkäse aus Kuhmilch

Region

Apulia

Das süditalienische Apulien ist eine der produktivsten Weinanbauregionen des Landes. Vom Stiefelsporn bei Foggia bis zur Spitze des Absatzes hinter Lecce erstreckt sich Apulien über 400 Kilometer. Die Gegend verfügt über die meisten Rebsorten im Süden Italiens, rund 80 Prozent davon rote. Mediterranes Klima und kalkhaltige Unterböden mit eisenoxidreichen Schichten darüber schaffen perfekte Voraussetzungen für den Weinbau. In den trocken-heissen Sommern reifen die Trauben optimal, und die Weine werden tiefdunkel, erdig und füllig. Im Gegensatz zu den anderen südlichen Regionen gibt es hier kaum Berge, die Landschaft besteht vorwiegend aus Hochebenen und Flachland. Ein Weinbaugebiet mit enormem Potenzial – die Möglichkeiten der zahllosen autochthonen Rebsorten sind noch lange nicht ausgeschöpft. Schon heute bietet Apulien qualitativ hochwertigste Weine von grosser Intensität und Fülle; die feinsten Qualitäten darunter wachsen auf der Halbinsel Salento.


Producer/Brand

Mavrio

The wines of Mavrio are distinctive wines made from pure Negroamaro grapes! They grow in Apulia in Italy’s warm south and mature for several months in barrique. When fully developed in this way, they reveal a dark sweetness and sun-drenched aroma. Within a short time, Mavrio has become a favourite among Swiss wine lovers, while wine critic Luca Maroni has awarded high ratings to these excellent southern Italian wines on several occasions.

Read more