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Castello di Volpaia Biologico, 2019

Chianti Classico DOCG Riserva - Bio
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Castello di Volpaia Biologico, 2019

Chianti Classico DOCG Riserva - Bio
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  • Country of origin Italy
  • Region Tuscany
  • Hue Red wines, Ruby
  • Grapes Sangiovese
  • Alcohol content 14 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 1x150cl
    Other
  • 1x300cl
    Other

Character

Ein rubinroter Wein mit einem Hauch von Granat, ausgewogen, leicht und fruchtig, weich, harmonisch und gut strukturiert. Dörrobst, Johannisbeere und Kirsche gehören ebenso zum Bukett wie Anis- und andere Gewürznoten sowie schöne Röstaromen von Kakao und Toastbrot. Im Gaumen ist er frisch, er zeigt zur Frucht-, Gewürz- und Röstaromatik noch schöne erdige Attribute.

Wine type

Balanced wines
Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Roasty Roasty
3.75
Stone fruit Stone fruit
3.75
Spicy Spicy
2.5

Palate flavors

Roasty Roasty
3.75
Earthy Earthy
2.5
Fruity Fruity
2.5

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Beef, veal or game in a dark sauce, grilled or fried beef or game

Hard cheese made from cows' milk

Hartkäse aus Kuhmilch

Region

Tuscany

Die Toscana ist neben dem Piemont das wohl berühmteste Weinbaugebiet Italiens. Dort bauten lange vor den Römern die Etrusker Reben an; somit zählt sie gleichzeitig zu den ältesten Anbaugebieten Europas. In der Toscana spricht man hauptsächlich – und mit berechtigtem Stolz – vom weltberühmten Chianti und von Brunello. In der Tat ist die Toskana jedoch die grösste Spitzenwein-Lieferantin Italiens. Von viel Sonne verwöhnt, von teils kräftigen Meeresbrisen gekühlt und dennoch mit genügend Regen versorgt, bringen toskanischen Reben auf kargen Kalk- sowie auf Lehm- und Sandsteinböden und verschiedenen Mischformen davon herausragende Qualitäten hervor, von denen Weinliebhaber in aller Welt schwärmen.


Producer/Brand

Castello di Volpaia

In the small village of Volpaia on the border between the provinces of Siena and Florence, wine was already cultivated in the 12th century. The village, considered one of the best preserved medieval villages, is distinguished by its wine culture. Since 1967, the Stianti Mascheroni family has been producing elegant, smooth wines with great commitment and profound expertise – today using modern-day organic methods. The vineyards belonging to the Castello di Volpaia are located at 450 to 600 metres above sea level, making Volpaia one of the highest-located vineyards in the Chianti region. So high that the vineyards lie above the fog and frost of spring and autumn.

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