@

Azienda Agricola Masciarelli, 2018

Montepulciano d'Abruzzo DOC Marina Cvetic
More info
1149915016 1364615016 1364615018

Azienda Agricola Masciarelli, 2018

Montepulciano d'Abruzzo DOC Marina Cvetic
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Abruzzo
  • Hue Red wines, Deep purple
  • Grapes Montepulciano
  • Alcohol content 14.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 3x150cl
    Carton

Character

This rich, and long-lasting Montepulciano is dark red, with intense aromas on the nose of dried fruit, ripe dark berries and a slight vegetal note. On the palate it has a dry and fresh flavour with juicy tannins and a full, harmonious structure; alongside the fruit flavours come aromas of cocoa and chocolate.

Wine type

Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Dried fruit Dried fruit
3.75
Berry Berry
3.25
Vegetal Vegetal
2.75

Palate flavors

Fruity Fruity
3.25
Roasty Roasty
2.75

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Curry

Region

Abruzzo

Die mittelitalienische Region Abruzzen mit ihrer langen Adriaküste ist Heimat einer Reihe von charaktervollen Rebsorten. Rund zwei Drittel der Abruzzen sind gebirgig, ein Drittel ist hügelig. Reben werden auch in hohen Lagen bis 600 m ü.M. am Fuss des Bergmassivs auf Kalk-, Lehm-. Sand- und Kiesböden gepflanzt. Das Klima in diesem Teil Italiens ist von grossen Temperaturschwankungen geprägt – nicht nur zwischen den Jahreszeiten, sondern vor allem in den Sommermonaten auch zwischen Tag und Nacht. Generell ist es während der Reifephase jedoch warm, und die Lage der Rebberge ist günstig, da sie zum Meer hin abfallen und die Trauben so in den vollen Genuss der Sommerwärme und auch der Sonnenreflexion kommen. Montepulciano d'Abruzzo wird mit hohem Qualitätsanspruch in zwei verschiedenen Stilen produziert: ein junger und frischer Geschmack mit fester Frucht, und ein intensiver, voller, kräftiger Weinstil.


Producer/Brand

Masciarelli

Gianni and Marina Masciarelli began producing wine on almost two hectares of land in the Abruzzo village of San Martino with its 800 inhabitants. They loved Abruzzo, its extraordinary landscape, its fragrance, its colours, its intense flavours – everything which is reflected in the local products. The region, its culture and its wine tradition play an important role in the company philosophy. Today, Marina Cvetic manages the Masciarelli company and the new winery professionally and with great commitment.

Read more