@

Marchesi di Barolo, 2020

Barbera d'Alba DOC Peiragal
More info
1024607517 1024607518 1024607519 1024607520 1024607521 1024607522

Marchesi di Barolo, 2020

Barbera d'Alba DOC Peiragal
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Piedmont
  • Hue Red wines, Ruby
  • Grapes Barbera
  • Alcohol content 14.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

This fruity, rich and long-lasting wine is ruby-red in colour. Its bouquet is a balanced blend of blackberry, strawberry and vanilla notes, with additional roasted biscuity dimensions. It is dry, aromatic and fresh; it has a juicy, full-bodied and wonderfully harmonious structure on the palate, with velvety tannins and a long finish.

Wine type

Sweeter wines
Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
3.5
Spicy Spicy
3.5
Roasty Roasty
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
3.75
Spicy Spicy
2.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}
Region

Piedmont

Das nordwestitalienische Piemont («am Fuss der Berge») liegt an den südlichen Ausläufern der Alpen. Die klimatischen Bedingungen sind anspruchsvoll: Es ist hier – abgesehen von der Gegend um die Poebene – deutlich kühler als im Rest Italiens. Kurze, trockene Sommer werden von nebligen Herbsten und sehr kalten Wintern abgelöst. Eine Herausforderung, der die piemontesischen Weinbauern erfolgreich begegnen: Neben der Toscana liefert das Piemont die meisten Spitzenweine Italiens mit unverkennbar vollmundigen, facettenreichen Aromen, die auf diese speziellen klimatischen Verhältnisse zurückzuführen sind. Es dominiert die rote Rebsorte Barbera, gefolgt von Dolcetto und Nebbiolo, aus der der berühmte Barolo gekeltert wird. Die Reben gedeihen zwischen 150 und 400 m ü.M. auf unterschiedlichen Böden – von lehmhaltig für ein vielschichtiges Bukett bis hin zu kalkreichen Sandböden, die eine kräftige Struktur im Wein begünstigen.


Producer/Brand

Marchesi di Barolo

More than 200 years ago, the margraves Falletti and former owners of the winery at the historic castle created the

Read more