@

Ciacci Piccolomini, 2018

Brunello di Montalcino DOCG
More info
CIACCI PICCOLOMINI_Brunello di Montalcino DOCG_75cl_Flaschenbild 5015807514 5015807515 5015807516 5015807517 5015807518 5015807519

Ciacci Piccolomini, 2018

Brunello di Montalcino DOCG
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Tuscany
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Sangiovese
  • Alcohol content 14.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

Dieser Brunello zeigt sein typisches; breites Bouquet in voller Kraft. Dabei sind pflaumige und beerige Noten domitant und werden von einer angenehmen Würze begleitet. Im Abgang ist er samtig und intensiv mit eleganten Tanninen.

Wine type

Sweeter wines
Balanced wines
Full-bodied wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
3.75
Dried fruit Dried fruit
3.75
Stone fruit Stone fruit
3.75

Palate flavors

Fruity Fruity
3.75
Spicy Spicy
3.25
Roasty Roasty
2.5

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}
Region

Tuscany

Die Toscana ist neben dem Piemont das wohl berühmteste Weinbaugebiet Italiens. Dort bauten lange vor den Römern die Etrusker Reben an; somit zählt sie gleichzeitig zu den ältesten Anbaugebieten Europas. In der Toscana spricht man hauptsächlich – und mit berechtigtem Stolz – vom weltberühmten Chianti und von Brunello. In der Tat ist die Toskana jedoch die grösste Spitzenwein-Lieferantin Italiens. Von viel Sonne verwöhnt, von teils kräftigen Meeresbrisen gekühlt und dennoch mit genügend Regen versorgt, bringen toskanischen Reben auf kargen Kalk- sowie auf Lehm- und Sandsteinböden und verschiedenen Mischformen davon herausragende Qualitäten hervor, von denen Weinliebhaber in aller Welt schwärmen.


Producer/Brand

Ciacci Piccolomini

In the hamlet of Castelnuovo del Abate in the province of Siena, Paolo Bianchini, a member of the owner family, manages the Ciacci Piccolomini viticulture estate. The illustrious ancestors of Bianchini include popes and kings, and the family has been committed to the Brunello tradition since the 18th century. The vines grow on stony soil on the slopes of the river Orcia, which creates a particularly mild microclimate on its surrounding hills. The goal of producing valuable and healthy grapes in the vineyard is achieved by combining tradition and the latest technology, thus rendering the wines both modern and ageless.

Read more