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Celliers du Chablais, 2022

Trois Tours Rouge Aigle Chablais AOC
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2018-05-25_Les Celliers du Chablais_Trois Tours Rouge_75cl 1015607518 1015503717 1015503719 1015503720 1015607521 1015607522 1015607523 1015503722

Celliers du Chablais, 2022

Trois Tours Rouge Aigle Chablais AOC
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  • Country of origin Switzerland
  • Region Vaud
  • Hue Red wines, Ruby
  • Grapes Diverse Rebsorten, Diolinoir, Garanoir, Gamaret
  • Alcohol content 13.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 12x37.5cl
    Other

Character

A light, fresh and fruity wine, ruby-red reflecting a touch of purple. Its intense bouquet displays blackcurrant and blueberry aromas with a little cherry and a hint of vegetal notes. A slight initial sweetness and appealing harmony to tempt the palate, followed by intense fruit and a pleasing finish.

Wine type

Fresh wines
Sweeter wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
3.75
Stone fruit Stone fruit
3.25
Vegetal Vegetal
2

Palate flavors

Fruity Fruity
3.75
Vegetal Vegetal
2.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Various types of pizza in tomato sauce

Region

Vaud

Wein gehört seit über 1000 Jahren zu den wichtigsten Kulturgütern im Kanton Waadt, wobei hier, in der Heimat der Chasselas-Traube, doppelt so viel Weiss- wie Rotwein produziert wird. Das Weinanbaugebiet am Nordufer des Genfersees besteht aus drei Regionen: Im Chablais entstehen auf steinigen Böden und unter Föhneinfluss aromatische, rassige und mächtige Weine. In der sehr warmen Region Lavaux sind sie floral, fruchtig und dicht mit viel Schmelz, und die La Côte dazwischen profitiert vom Schutz der Jurakette und dem ausgleichenden Einfluss des Sees, was auf den kiesigen Böden in Seenähe Weine von grosser Finesse hervorbringt.


Producer/Brand

Celliers du Chablais

In Aigle in the heart of Chablais, the cooperative-run traditional winery produces traditional Vaud wines as well as modern, innovative and award-winning wines with heart and soul. General Henri Guisan of Celliers du Chablais bought a large portion of the vines around the world-famous Château d'Aigle. The vineyard of 135 winegrowers, who keep their yields at a minimum for quality reasons and harvest manually, is processed as naturally as possible. The unique terroir is responsible for the floral and mineral aromas and the fruity flavours of the Celliers du Chablais wines are thanks to the many hours of sunshine.

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