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Bioweingut Lenz, 2022

Léon Millot
More info
  • Country of origin Switzerland
  • Region Ostschweiz
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Léon Millot
  • Alcohol content 12 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

In the glass, this harmonious wine has a garnet-red gleam. Aromas of ripe dark berries, cherries and damsons with fine tannins enchant the nose and palate. The powerful fruit are supported on a soft, full-flavoured body, while a long finish completes the enjoyment.

Wine type

Sweeter wines
Balanced wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
3
Stone fruit Stone fruit
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
3

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Kalbfleisch mit hellen Saucen

Region

Ostschweiz

Spoilt by the föhn wind: The pre-Alpine Eastern part of the country along the Rhine river is home to a large number of winegrowers, many of whom cultivate only a few hectares. Vintners in Eastern Switzerland press almost exclusively red wines from the sophisticated Pinot-Noir vine. The white Riesling vine and many other varieties feel comfortable in Eastern Switzerland. The plentiful föhn winds and the enlivening moisture of the rivers and the lakes produce exceptionally high-quality wines popular beyond the national borders.


Producer/Brand

Bioweingut Lenz

Das biologisch-dynamische Weingut ist seit 1994 im Besitz von Roland und Karin Lenz. Es liegt im idyllischen Iselisberg im Kanton Thurgau und ist mit einer Fläche von 27 Hektar eines der grössten Demeter-Weingüter der Schweiz. Nebst diversen Nuss- und Obstbäumen, Getreidesorten wie Dinkel, Buchweizen und Hafer sowie Wildkräutern bewirtschaften sie gemeinsam mit ihrem Team 22 Hektar bestockte Rebfläche. Der Familienbetrieb setzt dabei bewusst auf nachhaltige, pilzwiderstandfähige Rebsorten, die im hiesigen Mikroklima voll ausreifen können, denn auf dem energieautonomen Bioweingut wird ausschliesslich optimal reifes und gesundes Traubengut verarbeitet.

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