@

Marchesi di Barolo, 2020

Barbaresco DOCG Tradizione
More info
1024807514 1024807515 1024807518 1024807519 1024807520

Marchesi di Barolo, 2020

Barbaresco DOCG Tradizione
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Piedmont
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Nebbiolo
  • Alcohol content 14 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

This garnet-red wine is rich and long-lasting. Its complex bouquet has beguiling notes of dried fruit, ripe blueberries and blackcurrants, with clove and vanilla aromas. The initial flavour is dry and fresh with appealing and noticeable tannins. To the above fruit and spice notes are added a touch of earthiness; on the palate the wine is full-bodied and harmonious with a long finish.

Wine type

Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Dried fruit Dried fruit
4
Berry Berry
3.25
Spicy Spicy
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
3.5
Earthy Earthy
2.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Curry

Region

Piedmont

Das nordwestitalienische Piemont («am Fuss der Berge») liegt an den südlichen Ausläufern der Alpen. Die klimatischen Bedingungen sind anspruchsvoll: Es ist hier – abgesehen von der Gegend um die Poebene – deutlich kühler als im Rest Italiens. Kurze, trockene Sommer werden von nebligen Herbsten und sehr kalten Wintern abgelöst. Eine Herausforderung, der die piemontesischen Weinbauern erfolgreich begegnen: Neben der Toscana liefert das Piemont die meisten Spitzenweine Italiens mit unverkennbar vollmundigen, facettenreichen Aromen, die auf diese speziellen klimatischen Verhältnisse zurückzuführen sind. Es dominiert die rote Rebsorte Barbera, gefolgt von Dolcetto und Nebbiolo, aus der der berühmte Barolo gekeltert wird. Die Reben gedeihen zwischen 150 und 400 m ü.M. auf unterschiedlichen Böden – von lehmhaltig für ein vielschichtiges Bukett bis hin zu kalkreichen Sandböden, die eine kräftige Struktur im Wein begünstigen.


Producer/Brand

Marchesi di Barolo

More than 200 years ago, the margraves Falletti and former owners of the winery at the historic castle created the

Read more