@

La Cave Vevey-Montreux, 2020

Montreux Rouge Cuvée Saint Vincent AOC Lavaux
More info
5016107520

La Cave Vevey-Montreux, 2020

Montreux Rouge Cuvée Saint Vincent AOC Lavaux
More info
  • Country of origin Switzerland
  • Region Vaud
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Gamay, Pinot Noir
  • Alcohol content 13.6 %*
  • Drinking temperature 16-18 °C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A harmonious and light garnet-red wine with delicate aromas of red berries, together with floral elements and a touch of flintiness. On the palate it is fresh, soft and lean, with a pleasing finish.

Wine type

Light wines
Fresh wines
Sweeter wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Palate flavors

Fruity Fruity
2
Floral Floral
1

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Grilled or fried fish

Region

Vaud

Wein gehört seit über 1000 Jahren zu den wichtigsten Kulturgütern im Kanton Waadt, wobei hier, in der Heimat der Chasselas-Traube, doppelt so viel Weiss- wie Rotwein produziert wird. Das Weinanbaugebiet am Nordufer des Genfersees besteht aus drei Regionen: Im Chablais entstehen auf steinigen Böden und unter Föhneinfluss aromatische, rassige und mächtige Weine. In der sehr warmen Region Lavaux sind sie floral, fruchtig und dicht mit viel Schmelz, und die La Côte dazwischen profitiert vom Schutz der Jurakette und dem ausgleichenden Einfluss des Sees, was auf den kiesigen Böden in Seenähe Weine von grosser Finesse hervorbringt.


Producer/Brand

La Cave Vevey-Montreux

Read more