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Bodegas Arzuaga , 2020

Vino de Pago DOP Florentino organic - Bio
More info

Bodegas Arzuaga , 2020

Vino de Pago DOP Florentino organic - Bio
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  • Country of origin Spain
  • Region Castile-La Mancha
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Cencibel
  • Alcohol content 14.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton
  • 1x150cl
    Other

Character

A garnet-red, silky wine with a purple gleam and a bouquet sprinkled with enchanting notes of dried fruit, leather and plums. Mellow tannins and a full and harmonious body delight the palate and the ensemble is rounded off with an enjoyably lengthy and persistent finish.

Wine type

Balanced wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Animalistic Animalistic
3.5
Dried fruit Dried fruit
3.25
Stone fruit Stone fruit
2.75

Palate flavors

Fruity Fruity
3.5
Animalistic Animalistic
3

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Region

Castile-La Mancha

Kastilien, die Region der Windmühlen, produziert die Hälfte des spanischen Weinertrags. Die riesige flache südliche Hälfte des grossen zentralspanischen Plateaus ist das Spanien der Extreme: Auf 500 bis 700 m ü.M. ist es im Sommer extrem heiss und trocken. Ist die Landschaft im Frühling noch grün, so zeigt sie sich im Sommer ockergelb, die meisten Flussläufe trocknen aus. Der vorherrschende typische rötlichbraune, karge Boden ist sandig, kalk- oder oder tonhaltig. Dank seiner Fähigkeit, das knappe Wasser zu speichern, wird Weinanbau überhaupt möglich. Eine neue Generation von modernen Winzern kultiviert hier hauptsächlich die weisse Rebsorte Airén und konzentriert sich auf eine saubere, authentische und zumeist biologische Herstellung.


Producer/Brand

Bodegas Arzuaga

Pursuing his love of wine, Florentino Arzuaga acquired the unique La Planta winery in Quintanilla de Onésimo in 1982. Along the Golden Mile of Ribera del Duero where most of the famous wine cellars are located, this beautiful wine estate is perched on the hill of the Paramo. Due to the diverse flora and lush forests, the 150 hectare of vineyards enjoy a balanced climate and optimum growing conditions. Sunny days and cool nights allow mainly Tempranillo grapes of the highest quality to ripen here. Cultivated with great care, they produce complex, concentrated and dense wines in the unique manner of the Ribera del Duero terroir.

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