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GVS Weinkellerei, 2022

Pinot Noir AOC Schaffhausen Alte Reben Eisenhalde
More info
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GVS Weinkellerei, 2022

Pinot Noir AOC Schaffhausen Alte Reben Eisenhalde
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  • Country of origin Switzerland
  • Region Schaffhausen
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Pinot Noir
  • Alcohol content 13.7 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

Ein vollmundiger, kräftiger Wein mit dunkel rubinroter Farbe und kompakten Aromen von Waldbeeren und einem Hauch Moos. Im Gaumen begeistert er mit Eleganz und Temperament.

Wine type

Balanced wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Stone fruit Stone fruit
3
Berry Berry
2.5
Roasty Roasty
2.25

Palate flavors

Fruity Fruity
3
Roasty Roasty
2.5
Animalistic Animalistic
2

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}
Region

Schaffhausen

Das Klima in Schaffhausen ist kontinental mit relativ warmen, trockenen Sommern und kühlen Wintern. Topografisch lässt sich der Kanton in zwei Gebiete unterteilen: waldbedeckte Flusstäler im Zentrum und Osten sowie flachere Landschaften im Westen an der Grenze zu Deutschland. Hier, in der Region Klettgau mit dem Zentrum Hallau, liegen die wichtigsten Schaffhauser Weinbaugemeinden. Auf tiefen, tonhaltigen und eher flachen, kalkhaltigen Böden wachsen hauptsächlich Pinot-Noir- (fast zwei Drittel der angebauten Rebsorten sind rot) sowie Müller-Thurgau-Reben, wobei die produzierte Weinmenge gemessen an der Fläche des Kantons beachtlich ist.


Producer/Brand

GVS Weinkellerei

At the former GVS Weinkellerei, founded in 1934, the Schachenmann wine dynasty in Schaffhausen produces nationally and internationally acclaimed wines from grapes cultivated for them on 160 vineyard estates in the Blauburgunderland. The cooperative inspires wine connoisseurs with traditional wines and innovative ideas. Since 1995, cellar master Michael Fuchs has utilised a variety of technical possibilities in the vinification process in a way that the qualities of the grapes and of the soil upon which they grow can unleash their full potential.

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