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Gvs, 2022

Blauburgunder Schaffhauser AOC Chröttli
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SH Chröttli Blauburgunder 1015907517 1015907518 1015907519 1015907520 1015907521 1015907522

Gvs, 2022

Blauburgunder Schaffhauser AOC Chröttli
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  • Country of origin Switzerland
  • Region Schaffhausen
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Blauburgunder
  • Alcohol content 13.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A light and fresh garnet-red wine with a powerful berry aroma, its blackberries and blackcurrants supported on somewhat mineral notes. Slightly sweet on the palate, it is harmonious and displays a wonderful softness and a full body.

Wine type

Light wines
Fresh wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
2.75

Palate flavors

Fruity Fruity
3

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Region

Schaffhausen

Das Klima in Schaffhausen ist kontinental mit relativ warmen, trockenen Sommern und kühlen Wintern. Topografisch lässt sich der Kanton in zwei Gebiete unterteilen: waldbedeckte Flusstäler im Zentrum und Osten sowie flachere Landschaften im Westen an der Grenze zu Deutschland. Hier, in der Region Klettgau mit dem Zentrum Hallau, liegen die wichtigsten Schaffhauser Weinbaugemeinden. Auf tiefen, tonhaltigen und eher flachen, kalkhaltigen Böden wachsen hauptsächlich Pinot-Noir- (fast zwei Drittel der angebauten Rebsorten sind rot) sowie Müller-Thurgau-Reben, wobei die produzierte Weinmenge gemessen an der Fläche des Kantons beachtlich ist.


Producer/Brand

GVS Weinkellerei

At the former GVS Weinkellerei, founded in 1934, the Schachenmann wine dynasty in Schaffhausen produces nationally and internationally acclaimed wines from grapes cultivated for them on 160 vineyard estates in the Blauburgunderland. The cooperative inspires wine connoisseurs with traditional wines and innovative ideas. Since 1995, cellar master Michael Fuchs has utilised a variety of technical possibilities in the vinification process in a way that the qualities of the grapes and of the soil upon which they grow can unleash their full potential.

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