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Cru Bourgeois Supérieur, 2018

Château Citran Haut-Médoc AC
More info
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Cru Bourgeois Supérieur, 2018

Château Citran Haut-Médoc AC
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  • Country of origin France
  • Region Bordeaux
  • Hue Red wines, Deep purple
  • Grapes Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Alcohol content 14 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Wooden box

Character

A balanced, rich, deep red wine with glints of purple and a stunning bouquet of cassis, blackberry, cherry and plum, with powerful but velvety tannins. A pleasing sense of freshness as it arrives on the palate. full and harmonious with some roasted aromas of biscuit and toast, and a long finish.

Wine type

Balanced wines
Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
3.75
Stone fruit Stone fruit
2.5
Roasty Roasty
2.25

Palate flavors

Fruity Fruity
3.5
Roasty Roasty
2.75

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Beef, veal or game in a dark sauce, grilled or fried beef or game

Hard cheese made from cows' milk

Hartkäse aus Kuhmilch

Region

Bordeaux

Aus dem prestigeträchtigen Bordeaux stammen mehr Spitzenweine als aus jeder anderen Anbauregion. Das nach der gleichnamigen Handelsstadt benannte Gebiet liegt an der Atlantikküste im Mündungsgebiet der Flüsse Garonne und Dordogne. Die Rebflächen schmiegen sich eng an die Gironde und die in sie mündenden Flüsse, insgesamt über 50 Appellationen. Pinienwälder im Süden schützen die Region vor den starken, salzhaltigen Winden vom Atlantik, sodass das Klima mild ist und die Temperaturen selten unter den Gefrierpunkt fallen. Lange, warme Sommer sind perfekt für spät reifende Rebsorten und damit für die Entstehung feiner, subtiler und lagerfähiger Weine. Die berühmteste und weltweit verbreitetste Bordeaux-Rebsorte ist Cabernet Sauvignon, am meisten angebaut wird aber Merlot. Eine Schicht von Kies und Sand bedeckt den Kalkstein-Untergrund der Region, sodass die Reben tief verwurzelt sind und das Wasser hervorragend abfliessen kann.


Producer/Brand

Château Citran

The Château Citran, situated north of the village Avensan, is one of the oldest manor houses in the French Médoc region. For 600 years it was run by the same family, until they left the estate in 1832. Subsequently, changes in ownership, as well as economic and political unrest, resulted in fluctuating wine quality. In 1945, the holding was restored and rendered successful again. In 1986, it was sold to a Japanese company, which invested heavily in the vineyards and wine cellars. Quickly, Citran rose to the elite of Cru Bourgeois wines. Today Château Citran belongs to the Taillan group, whose acclaimed experts manage the winery with great skill and know-how.

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