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Ciacci Piccolomini, 2020

Rosso di Montalcino DOC
Falstaff
James Suckling
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Tuscany
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Sangiovese
  • Alcohol content 14 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

Rubinrote Farbe. Kräuter und Gewürznoten in der Nase. Am Gaumen ein eher trockener Auftakt. Dann bestätigen sich die Gewürznoten, welche in weichen Tanninen eingebunden sind. Ansprechendes Finale.

Wine type

Balanced wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Stone fruit Stone fruit
2.75
Roasty Roasty
2.75

Palate flavors

Fruity Fruity
2.75
Roasty Roasty
2.75

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Region

Tuscany

Die Toscana ist neben dem Piemont das wohl berühmteste Weinbaugebiet Italiens. Dort bauten lange vor den Römern die Etrusker Reben an; somit zählt sie gleichzeitig zu den ältesten Anbaugebieten Europas. In der Toscana spricht man hauptsächlich – und mit berechtigtem Stolz – vom weltberühmten Chianti und von Brunello. In der Tat ist die Toskana jedoch die grösste Spitzenwein-Lieferantin Italiens. Von viel Sonne verwöhnt, von teils kräftigen Meeresbrisen gekühlt und dennoch mit genügend Regen versorgt, bringen toskanischen Reben auf kargen Kalk- sowie auf Lehm- und Sandsteinböden und verschiedenen Mischformen davon herausragende Qualitäten hervor, von denen Weinliebhaber in aller Welt schwärmen.


Producer/Brand

Ciacci Piccolomini

In the hamlet of Castelnuovo del Abate in the province of Siena, Paolo Bianchini, a member of the owner family, manages the Ciacci Piccolomini viticulture estate. The illustrious ancestors of Bianchini include popes and kings, and the family has been committed to the Brunello tradition since the 18th century. The vines grow on stony soil on the slopes of the river Orcia, which creates a particularly mild microclimate on its surrounding hills. The goal of producing valuable and healthy grapes in the vineyard is achieved by combining tradition and the latest technology, thus rendering the wines both modern and ageless.

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