@

Prelius della Volpaia, 2021

Cabernet Sauvignon Maremma DOC - Bio
More info
1105307520 1105307521

Prelius della Volpaia, 2021

Cabernet Sauvignon Maremma DOC - Bio
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Tuscany
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Cabernet Sauvignon
  • Alcohol content 14 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A light, garnet-red wine with a subtle bouquet of ripe wild berries and some peppery notes. Fruity and spicy on the palate, the wine is wonderfully fresh, with powerful tannins and a very soft, round and harmonious structure, complemented by a pleasingly persistent finish.

Wine type

Light wines
Sweeter wines
Balanced wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
2.75
Vegetal Vegetal
2.25
Spicy Spicy
2

Palate flavors

Fruity Fruity
2.75
Spicy Spicy
2.5
Vegetal Vegetal
2.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Grilled or fried lamb

Region

Tuscany

Die Toscana ist neben dem Piemont das wohl berühmteste Weinbaugebiet Italiens. Dort bauten lange vor den Römern die Etrusker Reben an; somit zählt sie gleichzeitig zu den ältesten Anbaugebieten Europas. In der Toscana spricht man hauptsächlich – und mit berechtigtem Stolz – vom weltberühmten Chianti und von Brunello. In der Tat ist die Toskana jedoch die grösste Spitzenwein-Lieferantin Italiens. Von viel Sonne verwöhnt, von teils kräftigen Meeresbrisen gekühlt und dennoch mit genügend Regen versorgt, bringen toskanischen Reben auf kargen Kalk- sowie auf Lehm- und Sandsteinböden und verschiedenen Mischformen davon herausragende Qualitäten hervor, von denen Weinliebhaber in aller Welt schwärmen.


Producer/Brand

Prelius

The Maremma plain in southern Tuscany is a relatively young wine region. It is here that Federica Masceroni Stianti from the great Chianti winegrowing family of Castello di Volpaia has put herself on her own feet with the Prelius winery. With great care and commitment she produces elegant, Mediterranean-inspired organic wines. Thanks to the unique terroir – sandy sedimentary soils at only 30 to 50 m a.s.l. – and due to the typical microclimate with its mild winters and hot summers, the vines ripen perfectly and yield smooth, aromatic and fruity wines.

Read more