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Galavera, 2017

Isola dei Nuraghi IGT Beranu
More info
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Galavera, 2017

Isola dei Nuraghi IGT Beranu
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Sardinia
  • Hue Red wines, Ruby
  • Grapes Cagnuarli
  • Alcohol content 16 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A fruity and spicy, intense rub-red wine whose bouquet is dominated by aromas of prune, clove, liquorice and pepper, complemented by the roasted notes of cocoa and chocolate. In the mouth it is lively and fresh with an unbelievably full and harmonious body, a slight initial sweetness and intense tannins. A lengthy finish prolongs the enjoyment.

Wine type

Sweeter wines
Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Dried fruit Dried fruit
3.5
Spicy Spicy
2.75
Roasty Roasty
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
3.75
Roasty Roasty
2.75
Spicy Spicy
2.75

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Region

Sardinia

Auf Sardinien, der zweitgrössten italienischen Insel, gibt es Wein schon seit sehr langer Zeit. Kulturvölker wie Phönizier, Karthager, Römer und Spanier haben ihre Spuren hinterlassen, was zu einer grossen Vielfalt von Rebsorten führte. Historisch, sprachlich und kulturell scheint Sardinien von Italien abgekoppelt; es ist daher auch kein Wunder, dass die meisten der bedeutenden Rebsorten spanischen Ursprungs sind. In Sardinien finden wir auf jeden Fall eine grosse Zahl von Traubensorten, die so eigenwillig sind wie die Sarden selbst. Daraus keltert eine wachsende Zahl von Winzern ebenso individuelle, aber grossartige Weine, die für viele als Geheimtipp gelten. Generell prägt das Mittelmeerklima Sardinien, wobei es im Norden eher kühl und an der Südküste sehr trocken ist; die Böden sind im Landesinneren teils lehmig, den Küsten entlang eher sandig.


Producer/Brand

Galavera

A nearly forgotten Sardinian word gave the winery its name: Galavera stood for the satisfaction and pride of the farmers after a hard day’s work. Today, committed winemakers associate the term with Sardinia’s ancient history. With much passion and care they cultivate the rare, indigenous and highly sophisticated grape variety known as Cagnulari, which thrives mainly in the region surrounding the winery in the far North-West of the Island. Thanks to consistent management of the produce and a very high level of expertise, the result is visible in the form of wonderfully full-bodied, fruity red wines marked with the Sardinian Indicatizione Geografica Tipica Isola dei Nuraghi.

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