@

Bioweingut Lenz, 2022

Cabernet Jura Barrique - Bio
More info
1152107522 1352907520 1352907522 2015707523 1152107523

Bioweingut Lenz, 2022

Cabernet Jura Barrique - Bio
More info
  • Country of origin Switzerland
  • Region Ostschweiz
  • Hue Red wines, Deep purple
  • Grapes Cabernet Jura
  • Alcohol content 12.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

Dunkles Granatrot; würzige Düfte mit etwas Rosenaroma und eine finessenreiche Struktur. Füllig und weich im Gaumen, intensive Aromen von Beeren und exotischen Früchten. Sehr gut eingebundene Säure mit weichen Tanninen, dicht und mit langem Abgang.

Wine type

Sweeter wines
Balanced wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
3.5
Vegetal Vegetal
3
Floral Floral
2.25

Palate flavors

Fruity Fruity
3
Vegetal Vegetal
2.5

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Veal in a light sauce

Region

Ostschweiz

Spoilt by the föhn wind: The pre-Alpine Eastern part of the country along the Rhine river is home to a large number of winegrowers, many of whom cultivate only a few hectares. Vintners in Eastern Switzerland press almost exclusively red wines from the sophisticated Pinot-Noir vine. The white Riesling vine and many other varieties feel comfortable in Eastern Switzerland. The plentiful föhn winds and the enlivening moisture of the rivers and the lakes produce exceptionally high-quality wines popular beyond the national borders.


Producer/Brand

Bioweingut Lenz

Das biologisch-dynamische Weingut ist seit 1994 im Besitz von Roland und Karin Lenz. Es liegt im idyllischen Iselisberg im Kanton Thurgau und ist mit einer Fläche von 27 Hektar eines der grössten Demeter-Weingüter der Schweiz. Nebst diversen Nuss- und Obstbäumen, Getreidesorten wie Dinkel, Buchweizen und Hafer sowie Wildkräutern bewirtschaften sie gemeinsam mit ihrem Team 22 Hektar bestockte Rebfläche. Der Familienbetrieb setzt dabei bewusst auf nachhaltige, pilzwiderstandfähige Rebsorten, die im hiesigen Mikroklima voll ausreifen können, denn auf dem energieautonomen Bioweingut wird ausschliesslich optimal reifes und gesundes Traubengut verarbeitet.

Read more