@

Marchesi di Barolo, 2021

Nebbiolo d`Alba DOC Michet
More info
MARCHESI DI BAROLO_Nebbiolo d`Alba Michet DOC_75cl_Flaschenbild 1087107515 1087107516 1087107517 1087107518 1087107519 1087107520 1087107521

Marchesi di Barolo, 2021

Nebbiolo d`Alba DOC Michet
More info
  • Country of origin Italy
  • Region Piedmont
  • Hue Red wines, Garnet
  • Grapes Nebbiolo
  • Alcohol content 14 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

This garnet-red Nebbiolo is fruity, long-lasting, rich and well balanced. On the nose, a medium-weight and highly complex bouquet of strawberry and blackberry, with a little damson and dried fruit and some smoky aromas. On the palate it is dry, very soft, full-bodied and harmonious; in the aftertaste, some roasted aromas (toast) are evident in addition to the fruit notes. The wine is rounded off with a medium finish.

Wine type

Sweeter wines
Full-bodied wines
Lingering wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Dried fruit Dried fruit
3
Stone fruit Stone fruit
2.5
Spicy Spicy
2.5

Palate flavors

Animalistic Animalistic
3.75
Fruity Fruity
2.5
Roasty Roasty
2.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}
Region

Piedmont

Das nordwestitalienische Piemont («am Fuss der Berge») liegt an den südlichen Ausläufern der Alpen. Die klimatischen Bedingungen sind anspruchsvoll: Es ist hier – abgesehen von der Gegend um die Poebene – deutlich kühler als im Rest Italiens. Kurze, trockene Sommer werden von nebligen Herbsten und sehr kalten Wintern abgelöst. Eine Herausforderung, der die piemontesischen Weinbauern erfolgreich begegnen: Neben der Toscana liefert das Piemont die meisten Spitzenweine Italiens mit unverkennbar vollmundigen, facettenreichen Aromen, die auf diese speziellen klimatischen Verhältnisse zurückzuführen sind. Es dominiert die rote Rebsorte Barbera, gefolgt von Dolcetto und Nebbiolo, aus der der berühmte Barolo gekeltert wird. Die Reben gedeihen zwischen 150 und 400 m ü.M. auf unterschiedlichen Böden – von lehmhaltig für ein vielschichtiges Bukett bis hin zu kalkreichen Sandböden, die eine kräftige Struktur im Wein begünstigen.


Producer/Brand

Marchesi di Barolo

More than 200 years ago, the margraves Falletti and former owners of the winery at the historic castle created the

Read more