@

L'Esprit Vaudois

Aigle rouge AOC Chablais
More info
Aigle rouge AOC Chablais

L'Esprit Vaudois

Aigle rouge AOC Chablais
More info
  • Country of origin Switzerland
  • Region Vaud
  • Hue Red wines, Tile
  • Grapes Gamay, Pinot Noir
  • Alcohol content 12.5 %*
  • Drinking temperature 16 - 18°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 15x50cl
    Carte

Character

This brick-red blend has an enchantingly subtle aroma of cherry, sour cherry and fig, alongside fine notes of cocoa and chocolate, berries and just a touch of pepper. On the palate it is intensely fruity, beautifully fresh, harmonious and soft, rounded off with a sustained finish.

Wine type

Sweeter wines
Balanced wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Stone fruit Stone fruit
2.25
Dried fruit Dried fruit
2
Roasty Roasty
1.75

Palate flavors

Fruity Fruity
2.75
Spicy Spicy
1.5

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Veal in a light sauce

Region

Vaud

Wein gehört seit über 1000 Jahren zu den wichtigsten Kulturgütern im Kanton Waadt, wobei hier, in der Heimat der Chasselas-Traube, doppelt so viel Weiss- wie Rotwein produziert wird. Das Weinanbaugebiet am Nordufer des Genfersees besteht aus drei Regionen: Im Chablais entstehen auf steinigen Böden und unter Föhneinfluss aromatische, rassige und mächtige Weine. In der sehr warmen Region Lavaux sind sie floral, fruchtig und dicht mit viel Schmelz, und die La Côte dazwischen profitiert vom Schutz der Jurakette und dem ausgleichenden Einfluss des Sees, was auf den kiesigen Böden in Seenähe Weine von grosser Finesse hervorbringt.


Producer/Brand

L'Esprit Vaudois

The traditional family business Bataillard AG maintains an excellent network in the national and international world of wine. Highly trained specialists from all wine-related disciplines, decades of experience and own in-house state-of-the-art filling plants underline the company’s strengths in innovation. In combination with an exceptional quality standard, this renders the name Bataillard AG synonymous with premium-quality and perfectly pressed wines.

Read more