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Domaine Lafage, 2023

Gallica Côtes du Roussillon AOP
More info
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Domaine Lafage, 2023

Gallica Côtes du Roussillon AOP
More info
  • Country of origin France
  • Region Languedoc-Roussillon
  • Hue Rosé wines, Salmon
  • Grapes Syrah, Grenache gris, Grenache, Mourvèdre
  • Alcohol content 13 %*
  • Drinking temperature 10 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

Ein heller, fast silbrig schimmernder Wein mit einem Bukett von Johannisbeer- und einem Hauch von Rosenblüten. Im Gaumen ist er frisch, sehr harmonisch, intensiv und wundervoll strukturiert._x000D_Toller anhaltender Abgang.

Wine type

Fresh wines
Sweeter wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
3
Stone fruit Stone fruit
2.25

Palate flavors

Fruity Fruity
3

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Continental sausage

Region

Languedoc-Roussillon

Im Süden Frankreichs, geografisch ans Rhônetal anschliessend, schmiegt sich die grösste Weinregion des Landes, das Languedoc, mit seinen Rebflächen und malerischen alten Steinhäusern an die Küstenlinie des Mittelmeers. Das Klima ist geprägt von viel Sonne, milden Wintern und heissen Sommern. Die Reben, die hier – meist auf Kalksteinböden – gedeihen, sind wegen der Trockenheit der Region kräftig und stark. Neben dem Rebbau dominiert hier landwirtschaftlich ­der Anbau von Oliven, die ebenfalls ohne künstliche Bewässerung gedeihen. Das Languedoc ist eine ausgsprochen farbenfrohe Region: Überall ist das mediterrane Flair spürbar: Im typischen Tongeschirr, den luftigen Stoffen und in den leichten, schmackhaften Gerichten.


Producer/Brand

Domaine Lafage

Between the sea and mountains, en route between Perpignan and the Mediterranean coast, Domaine Lafage is headquartered in an old stone country house from the 15th century. After six generations of winemaking, the winery is now managed by Jean-Marc and Éliane Lafage, a couple of experienced oenologists, whose cellar has been completely rebuilt and is thus perfectly equipped according to the current international state-of-the-art technology. The vines thrive on diverse, varied terroir. With the support of highly qualified employees, the Lafages process them into modern, trendy wines.

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