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Cava DO Cordon Negro Seco
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Cava DO Cordon Negro Seco
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  • Country of origin Spain
  • Region Catalonia
  • Grapes Parellada, Macabeo, Xarel lo
  • Alcohol content 11.5 %*
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton
  • 6x150cl
    Carton
  • 8x(3x20cl)
    Carton

Character

A fresh, fruity, light, semi-sweet and well-balanced sparkling wine, pale yellow with slight green reflections. Subtle bouquet with a slight fragrance of apples and pears, light citrus notes and a hint of exotic aromas (melon, mango). On the palate the wine has a very fine mousse, which is immediately followed by a touch of sweetness. Aroma, acidity and sweetness are in perfect equilibrium – a very balanced body. There is a touch of yeast in the aftertaste; the finish is fairly short.

Wine type

Sweeter wines
Balanced wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Citrus fruits Citrus fruits
2.75
Berry Berry
2
Stone fruit Stone fruit
2

Palate flavors

Fruity Fruity
3.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Region

Catalonia

Katalonien ist eine namhafte Region im Nordosten Spaniens. Die Katalanen sind die treibende Kraft und die grössten Innovatoren im spanischen Weinbau. So waren sie die ersten, die im Penedès Schaumwein nach der Champagner-Methode herstellten – der Cava spielt denn hier auch bis heute eine bedeutende Rolle. In dieser grossen Weinregion findet man alle Mikroklimas, die man sich für den Weinbau vorstellen kann. An der Küste sorgt das Meer für Frische und Feuchtigkeit, im Inland ist es eher trocken und heiss. Dazu bringen Gebirgszüge mit ihren Hügelketten und Steilhängen viele aussergewöhnliche Terroirs, vor allem auf Kalk- und Lehmböden, hervor. Diese natürlichen Voraussetzungen, gepaart mit dem Erfindergeist der einheimischen Weinbauern, lässt eine Fülle von grossartigen Weinen entstehen.


Producer/Brand

Freixenet

The most important traditional sparkling wine brand in the world (“Established in 1861”) takes its name from the ash groves in the area: Freixe is Spanish for ash. The declared aim of the company is that connoisseurs are transported by the passion and joie de vivre of the brand. The beginning of the firm’s unprecedented success story is marked by the marriage of Dolores Sala with her great love Pedro Ferrer Bosch. Together they formed an unbeatable team: Dolores was ahead of her time with detailed knowledge of winemaking, and combined with Pedro's alert sense of entrepreneurship their sparkling wines quickly gained fame and recognition. Today Pedro and Dolores’ children and grandchildren manage the family business.

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