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Marchesi di Barolo, 2022

Moscato d'Asti DOCG Zagara
More info
1024507522 1024507523

Marchesi di Barolo, 2022

Moscato d'Asti DOCG Zagara
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  • Country of origin Italy
  • Region Piedmont
  • Grapes Moscato
  • Alcohol content 5 %*
  • Drinking temperature 8 - 10°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A fresh, fruity, semi-sweet, rich and light white wine, pale yellow in colour, very lively, soft and harmonious, with an impressive fullness. It has an enjoyably powerful and complex bouquet with aromas of lychee and muscatel, complemented by citrus fruit (mandarin), pear, peach and a touch of strawberry and blueberry. A marked sweetness is evident initially, with regular perlage and a subtle mousse, while its appealing fruitiness continues onto the palate, rounded off by hints of nutmeg, vanilla and light candy notes.

Wine type

Fresh wines
Sweeter wines
Sweeter wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Exotic fruits Exotic fruits
2.75
Berry Berry
2.5
Pome fruit Pome fruit
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
2.75
Spicy Spicy
2.5
Region

Piedmont

Das nordwestitalienische Piemont («am Fuss der Berge») liegt an den südlichen Ausläufern der Alpen. Die klimatischen Bedingungen sind anspruchsvoll: Es ist hier – abgesehen von der Gegend um die Poebene – deutlich kühler als im Rest Italiens. Kurze, trockene Sommer werden von nebligen Herbsten und sehr kalten Wintern abgelöst. Eine Herausforderung, der die piemontesischen Weinbauern erfolgreich begegnen: Neben der Toscana liefert das Piemont die meisten Spitzenweine Italiens mit unverkennbar vollmundigen, facettenreichen Aromen, die auf diese speziellen klimatischen Verhältnisse zurückzuführen sind. Es dominiert die rote Rebsorte Barbera, gefolgt von Dolcetto und Nebbiolo, aus der der berühmte Barolo gekeltert wird. Die Reben gedeihen zwischen 150 und 400 m ü.M. auf unterschiedlichen Böden – von lehmhaltig für ein vielschichtiges Bukett bis hin zu kalkreichen Sandböden, die eine kräftige Struktur im Wein begünstigen.


Producer/Brand

Marchesi di Barolo

More than 200 years ago, the margraves Falletti and former owners of the winery at the historic castle created the

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