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Celliers du Chablais

Aigle blanc Chablais AOC
More info
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Celliers du Chablais

Aigle blanc Chablais AOC
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  • Country of origin Switzerland
  • Region Vaud
  • Hue White wines, Pale yellow
  • Grapes Chasselas
  • Alcohol content 12.6 %*
  • Drinking temperature 9 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 15x50cl
    Carte

Character

Dieser leichte Weisswein ist hellgelb mit leichten Grünreflexen und duftet dezent nach Apfel und Birne sowie einem Hauch Zitrone. Er ist leicht spritzig und trocken, schön frisch, harmonisch und von mittlerer Fülle und präsentiert im Gaumen wieder etwas Kernobstcharakter, dazu einen Hauch von Lindenblüte.

Wine type

Fresh wines
Sweeter wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Pome fruit Pome fruit
3.75
Citrus fruits Citrus fruits
3.75
Exotic fruits Exotic fruits
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
5
Vegetal Vegetal
2.5

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Grilled or fried fish

Region

Vaud

Wein gehört seit über 1000 Jahren zu den wichtigsten Kulturgütern im Kanton Waadt, wobei hier, in der Heimat der Chasselas-Traube, doppelt so viel Weiss- wie Rotwein produziert wird. Das Weinanbaugebiet am Nordufer des Genfersees besteht aus drei Regionen: Im Chablais entstehen auf steinigen Böden und unter Föhneinfluss aromatische, rassige und mächtige Weine. In der sehr warmen Region Lavaux sind sie floral, fruchtig und dicht mit viel Schmelz, und die La Côte dazwischen profitiert vom Schutz der Jurakette und dem ausgleichenden Einfluss des Sees, was auf den kiesigen Böden in Seenähe Weine von grosser Finesse hervorbringt.


Producer/Brand

Celliers du Chablais

In Aigle in the heart of Chablais, the cooperative-run traditional winery produces traditional Vaud wines as well as modern, innovative and award-winning wines with heart and soul. General Henri Guisan of Celliers du Chablais bought a large portion of the vines around the world-famous Château d'Aigle. The vineyard of 135 winegrowers, who keep their yields at a minimum for quality reasons and harvest manually, is processed as naturally as possible. The unique terroir is responsible for the floral and mineral aromas and the fruity flavours of the Celliers du Chablais wines are thanks to the many hours of sunshine.

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