@
Epesses Lavaux AOC_L'ESPRIT VAUDOIS_top50 1121205000

L'Esprit Vaudois

Epesses AOC Lavaux
More info
  • Country of origin Switzerland
  • Region Vaud
  • Hue White wines, Yellow
  • Grapes Chasselas
  • Alcohol content 12.5 %*
  • Drinking temperature 9 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 15x50cl
    Carte

Character

A fruity and harmonious pale yellow wine with a restrained bouquet of apples, pears, oranges and lemons. On the palate, the fruit aromas are accompanied by a hint of lime blossom.

Wine type

Sweeter wines
Balanced wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Pome fruit Pome fruit
3
Citrus fruits Citrus fruits
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
2.75
Floral Floral
2.5

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Ideal accompaniment to various different vegetables

Region

Vaud

Wein gehört seit über 1000 Jahren zu den wichtigsten Kulturgütern im Kanton Waadt, wobei hier, in der Heimat der Chasselas-Traube, doppelt so viel Weiss- wie Rotwein produziert wird. Das Weinanbaugebiet am Nordufer des Genfersees besteht aus drei Regionen: Im Chablais entstehen auf steinigen Böden und unter Föhneinfluss aromatische, rassige und mächtige Weine. In der sehr warmen Region Lavaux sind sie floral, fruchtig und dicht mit viel Schmelz, und die La Côte dazwischen profitiert vom Schutz der Jurakette und dem ausgleichenden Einfluss des Sees, was auf den kiesigen Böden in Seenähe Weine von grosser Finesse hervorbringt.


Producer/Brand

L'Esprit Vaudois

The traditional family business Bataillard AG maintains an excellent network in the national and international world of wine. Highly trained specialists from all wine-related disciplines, decades of experience and own in-house state-of-the-art filling plants underline the company’s strengths in innovation. In combination with an exceptional quality standard, this renders the name Bataillard AG synonymous with premium-quality and perfectly pressed wines.

Read more