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Asúa, 2019

Rioja DOCa Blanco
More info
1397207519

Asúa, 2019

Rioja DOCa Blanco
More info
  • Country of origin Spain
  • Region La Rioja
  • Hue White wines, Yellow
  • Grapes Viura
  • Alcohol content 13 %*
  • Drinking temperature 9 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

This very light white wine has delightful aromas of ripe fresh apples, pears and bananas, supplemented with some sweet spices. A supple, full and round wine, rounded off on the palate by subtle toast and pastry notes.

Wine type

Sweeter wines
Lingering wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Pome fruit Pome fruit
3
Roasty Roasty
2.25
Spicy Spicy
2.25

Palate flavors

Fruity Fruity
3
Roasty Roasty
2.25
Spicy Spicy
2

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Weichkäse aus Ziegen- oder Schafmilch

Region

La Rioja

Das Rioja, die führende Weinbauregion Spaniens, ist in drei Bereiche Rioja Alta, Rioja Alavesa und Rioja Baja unterteilt. Die Region ist berühmt für hochstehende Rotweine und riesige Kellereien, letzteres, weil alle Weine mindestens ein Jahr im Eichenfass und wenigstens ein weiteres Jahr in der Flasche reifen. Nach der Reblauskatastrophe floss erheblich Kapital aus der baskischen Industrie in den Wiederaufbau der Region und den Export der Weine in die USA, weshalb die Weine traditionell in Fässern aus amerikanischer Eiche reifen. Im Rioja baut man überwiegend die rote Tempranillo-Traube an, dies auf verschiedenartigsten Böden, von Sand bis Schwemmland. Klimatisch ist die Rioja Baja mediterran geprägt mit extrem heissen, trockenen Sommern und milden Wintern, während sich in den kühleren Rioja Alta und Rioja Alavesa der Einfluss des Atlantiks bemerkbar macht.


Producer/Brand

Asua

As long ago as 1879, the brothers Eusebio and Raimundo Real de Asua from Bilbao started growing grapes in the little village of Haro in Rioja; their new bodega was built for them by Gustave Eiffel. The wines of Asúa are a tribute to this pioneering age: fruity, very elegant wines with clear barrique notes. They are made from carefully selected, hand-picked grapes that thrive on soils with calcareous loam and ferruginous clay. The grapes are able to ripen slowly thanks to the Atlantic influence, with significant temperature fluctuations between day and night in late summer; this preserves their freshness and elegance. A series of pictures by multi-talented artist Eduardo Arroyo Rodríguez was chosen for the labels, telling the story of the bodega and its founder.

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