@

Celliers du Chablais, 2021

Trois Tours Aigle Chablais AOC
More info
Celliers_du_Chablais_Trois_tour_blanc_75cl 1027403717 1027507518 1027403719 1027403718 1027403721 1027507522 1027507523 1027403723

Celliers du Chablais, 2021

Trois Tours Aigle Chablais AOC
More info
  • Country of origin Switzerland
  • Region Vaud
  • Hue White wines, Pale yellow
  • Grapes Chasselas
  • Alcohol content 12.6 %*
  • Drinking temperature 9 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 12x37.5cl
    Other

Character

A light, fresh, balanced wine from the Chasselas grape, with the subtle fragrance of gooseberry, apple and lemon typical of this varietal. On the palate it is crisp, dry, harmonious and soft; tea and lime blossom aromas round off the appealing fruit.

Wine type

Light wines
Fresh wines
Balanced wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Pome fruit Pome fruit
2.75
Berry Berry
2.75
Citrus fruits Citrus fruits
2

Palate flavors

Fruity Fruity
3
Region

Vaud

Wein gehört seit über 1000 Jahren zu den wichtigsten Kulturgütern im Kanton Waadt, wobei hier, in der Heimat der Chasselas-Traube, doppelt so viel Weiss- wie Rotwein produziert wird. Das Weinanbaugebiet am Nordufer des Genfersees besteht aus drei Regionen: Im Chablais entstehen auf steinigen Böden und unter Föhneinfluss aromatische, rassige und mächtige Weine. In der sehr warmen Region Lavaux sind sie floral, fruchtig und dicht mit viel Schmelz, und die La Côte dazwischen profitiert vom Schutz der Jurakette und dem ausgleichenden Einfluss des Sees, was auf den kiesigen Böden in Seenähe Weine von grosser Finesse hervorbringt.


Producer/Brand

Celliers du Chablais

In Aigle in the heart of Chablais, the cooperative-run traditional winery produces traditional Vaud wines as well as modern, innovative and award-winning wines with heart and soul. General Henri Guisan of Celliers du Chablais bought a large portion of the vines around the world-famous Château d'Aigle. The vineyard of 135 winegrowers, who keep their yields at a minimum for quality reasons and harvest manually, is processed as naturally as possible. The unique terroir is responsible for the floral and mineral aromas and the fruity flavours of the Celliers du Chablais wines are thanks to the many hours of sunshine.

Read more