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Gvs, 2021

Riesling x Silvaner Schaffhauser AOC Chröttli
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Gvs, 2021

Riesling x Silvaner Schaffhauser AOC Chröttli
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  • Country of origin Switzerland
  • Region Schaffhausen
  • Hue White wines, Yellow
  • Grapes Riesling-Silvaner
  • Alcohol content 12.2 %*
  • Drinking temperature 9 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A fresh, fruity white wine, yellow with pale green reflections and a bouquet of lime blossom, peach and lime. It has an appealing crispness and freshness on the palate, where the powerful fruit aromas are supported on a lean and straightforward structure.

Wine type

Light wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Floral Floral
3.25
Stone fruit Stone fruit
3
Citrus fruits Citrus fruits
2.25

Palate flavors

Fruity Fruity
3.25
Region

Schaffhausen

Das Klima in Schaffhausen ist kontinental mit relativ warmen, trockenen Sommern und kühlen Wintern. Topografisch lässt sich der Kanton in zwei Gebiete unterteilen: waldbedeckte Flusstäler im Zentrum und Osten sowie flachere Landschaften im Westen an der Grenze zu Deutschland. Hier, in der Region Klettgau mit dem Zentrum Hallau, liegen die wichtigsten Schaffhauser Weinbaugemeinden. Auf tiefen, tonhaltigen und eher flachen, kalkhaltigen Böden wachsen hauptsächlich Pinot-Noir- (fast zwei Drittel der angebauten Rebsorten sind rot) sowie Müller-Thurgau-Reben, wobei die produzierte Weinmenge gemessen an der Fläche des Kantons beachtlich ist.


Producer/Brand

GVS Weinkellerei

At the former GVS Weinkellerei, founded in 1934, the Schachenmann wine dynasty in Schaffhausen produces nationally and internationally acclaimed wines from grapes cultivated for them on 160 vineyard estates in the Blauburgunderland. The cooperative inspires wine connoisseurs with traditional wines and innovative ideas. Since 1995, cellar master Michael Fuchs has utilised a variety of technical possibilities in the vinification process in a way that the qualities of the grapes and of the soil upon which they grow can unleash their full potential.

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