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Raetia Prima in Partnerschaft mit Von Salis, 2021

Bündner Blanc de Noir Raetia Prima AOC Graubünden
More info
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Raetia Prima in Partnerschaft mit Von Salis, 2021

Bündner Blanc de Noir Raetia Prima AOC Graubünden
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  • Country of origin Switzerland
  • Region Graubünden
  • Hue White wines, Pale yellow
  • Grapes Pinot Noir
  • Alcohol content 13 %*
  • Drinking temperature 9 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A fruity, pale yellow wine with a powerful and complex bouquet of citrus, gooseberry and exotic fruit. Fresh, lively and harmonious on the palate, the fruit are again strongly in evidence here, with a lean and mellow body and a pleasing finish.

Wine type

Fresh wines
Sweeter wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Citrus fruits Citrus fruits
3.25
Berry Berry
3
Exotic fruits Exotic fruits
2.25

Palate flavors

Fruity Fruity
3.25

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Grilled or fried fish

Region

Graubünden

Grisons is the third largest wine-growing region in Switzerland in terms of surface area and provides particularly good conditions for the vines. The mild climate and the subsoil make Grisons wines some of the most renowned in Switzerland. Calcareous slate soils bring out the best qualities of the Pinot Noir grape, while the foehn valleys where the vines are grown benefit from higher temperatures and considerably more hours of sunshine than many other regions. This combination produces soft, fruity and full-bodied, intensely concentrated red wines as well as mineral, aromatic white wines.


Producer/Brand

Raetia Prima in Partnerschaft mit von Salis

Im Bündnerland fühlen sich unsere Rebstöcke besonders wohl. Das milde Klima und der Untergrund behagen ihnen ausgezeichnet. Die kalkreichen Böden bringen die besten Eigenschaften der Pinot-Noir-Traube zum Vorschein. Und die Föhntäler, in denen der Rebbau zu Hause ist, sind mit höheren Temperaturen und deutliche mehr Sonnenstunden gesegnet als viele andere Regionen. Diese Kombination bringt weiche, fruchtige und füllige, intensiv konzentrierte Weine hervor. Raetia Prima war schon im 1. Jahrhundert n.Chr. der Name der Gegend, aus der die ausgezeichneten Weine stammten.

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