@
1404407522 1152007522 1404407523 2015807523 1152007523 1404407524 1152007524

Bioweingut Lenz, 2023

Quarteto Weiss - Bio
More info
  • Country of origin Switzerland
  • Region Ostschweiz
  • Hue White wines, Pale yellow
  • Grapes Cabernet Blanc, Souvignier Gris, Seyval Blanc
  • Alcohol content 10 %*
  • Drinking temperature 9 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A fresh, fruity and harmonious pale yellow wine with powerful aromas of grapefruit, lime and gooseberry, alongside a hint of exotic fruit. On the palate it is lively and fresh, its fruit supported on a soft, well-rounded body.

Wine type

Fresh wines
Sweeter wines

Empfehlung

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore - empfehlung Text

Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Citrus fruits Citrus fruits
2.75
Berry Berry
2
Exotic fruits Exotic fruits
2

Palate flavors

Fruity Fruity
3

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

}

Gebratener oder gegrillter Fisch

Region

Ostschweiz

Spoilt by the föhn wind: The pre-Alpine Eastern part of the country along the Rhine river is home to a large number of winegrowers, many of whom cultivate only a few hectares. Vintners in Eastern Switzerland press almost exclusively red wines from the sophisticated Pinot-Noir vine. The white Riesling vine and many other varieties feel comfortable in Eastern Switzerland. The plentiful föhn winds and the enlivening moisture of the rivers and the lakes produce exceptionally high-quality wines popular beyond the national borders.


Producer/Brand

Bioweingut Lenz

Das biologisch-dynamische Weingut ist seit 1994 im Besitz von Roland und Karin Lenz. Es liegt im idyllischen Iselisberg im Kanton Thurgau und ist mit einer Fläche von 27 Hektar eines der grössten Demeter-Weingüter der Schweiz. Nebst diversen Nuss- und Obstbäumen, Getreidesorten wie Dinkel, Buchweizen und Hafer sowie Wildkräutern bewirtschaften sie gemeinsam mit ihrem Team 22 Hektar bestockte Rebfläche. Der Familienbetrieb setzt dabei bewusst auf nachhaltige, pilzwiderstandfähige Rebsorten, die im hiesigen Mikroklima voll ausreifen können, denn auf dem energieautonomen Bioweingut wird ausschliesslich optimal reifes und gesundes Traubengut verarbeitet.

Read more