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Celliers du Chablais, 2023

Trésaille Aigle Chablais AOC
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Celliers du Chablais, 2023

Trésaille Aigle Chablais AOC
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  • Country of origin Switzerland
  • Region Vaud
  • Hue White wines, Pale yellow
  • Grapes Chasselas
  • Alcohol content 12.8 %*
  • Drinking temperature 9 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

On the nose, this light, fresh Chasselas offers subtle aromas of apple and pear, accompanied by slightly flowery lime-blossom notes. On the palate it is lively, dry, aromatic and very harmonious.

Wine type

Light wines
Fresh wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Pome fruit Pome fruit
3
Floral Floral
2.5

Palate flavors

Fruity Fruity
3
Floral Floral
2.5

Foodpairing

Our food pairing recommendations based on the typical character of the wine, flavours and aromas.

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Soft cheese from cows' milk

Region

Vaud

Wein gehört seit über 1000 Jahren zu den wichtigsten Kulturgütern im Kanton Waadt, wobei hier, in der Heimat der Chasselas-Traube, doppelt so viel Weiss- wie Rotwein produziert wird. Das Weinanbaugebiet am Nordufer des Genfersees besteht aus drei Regionen: Im Chablais entstehen auf steinigen Böden und unter Föhneinfluss aromatische, rassige und mächtige Weine. In der sehr warmen Region Lavaux sind sie floral, fruchtig und dicht mit viel Schmelz, und die La Côte dazwischen profitiert vom Schutz der Jurakette und dem ausgleichenden Einfluss des Sees, was auf den kiesigen Böden in Seenähe Weine von grosser Finesse hervorbringt.


Producer/Brand

Celliers du Chablais

In Aigle in the heart of Chablais, the cooperative-run traditional winery produces traditional Vaud wines as well as modern, innovative and award-winning wines with heart and soul. General Henri Guisan of Celliers du Chablais bought a large portion of the vines around the world-famous Château d'Aigle. The vineyard of 135 winegrowers, who keep their yields at a minimum for quality reasons and harvest manually, is processed as naturally as possible. The unique terroir is responsible for the floral and mineral aromas and the fruity flavours of the Celliers du Chablais wines are thanks to the many hours of sunshine.

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