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Les Jamelles, 2023

Cinsault Vin de France – Bio / Naturel
More info
2028007523

Les Jamelles, 2023

Cinsault Vin de France – Bio / Naturel
More info
  • Country of origin France
  • Region Languedoc-Roussillon
  • Grapes Cinsault
  • Alcohol content 9 %*
  • Drinking temperature 10 - 12°C
  • Allergen notice Contains sulphites
  • Article / Unit
  • 6x75cl
    Carton

Character

A harmonious soft rosé with notes of red berries, citrus and apple, on the palate this wine is slightly pétillant, fresh and well balanced.

Wine type

Light wines
Fresh wines

Empfehlung

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Lorem ipsum dolor sit amet - Empfehler Daten
Tasting notes

Palate character i

Spinnennetz-Chart

Nose flavors

Berry Berry
2.25
Citrus fruits Citrus fruits
1.5
Pome fruit Pome fruit
1

Palate flavors

Fruity Fruity
2
Region

Languedoc-Roussillon

Im Süden Frankreichs, geografisch ans Rhônetal anschliessend, schmiegt sich die grösste Weinregion des Landes, das Languedoc, mit seinen Rebflächen und malerischen alten Steinhäusern an die Küstenlinie des Mittelmeers. Das Klima ist geprägt von viel Sonne, milden Wintern und heissen Sommern. Die Reben, die hier – meist auf Kalksteinböden – gedeihen, sind wegen der Trockenheit der Region kräftig und stark. Neben dem Rebbau dominiert hier landwirtschaftlich ­der Anbau von Oliven, die ebenfalls ohne künstliche Bewässerung gedeihen. Das Languedoc ist eine ausgsprochen farbenfrohe Region: Überall ist das mediterrane Flair spürbar: Im typischen Tongeschirr, den luftigen Stoffen und in den leichten, schmackhaften Gerichten.


Producer/Brand

Les Jamelles

Connoisseurs worldwide delight in the fine, mainly single-variety, terroir-marked wines of the Les-Jamelles series from the family business Badet-Clément in Languedoc-Roussillon. The company works with different winegrowers from the region and presses its wines at the new, modern winery near the Canal du Midi. The result is regular awards at competitions, praise from the international press for quality and originality as well as the ascent of Badet-Clément towards becoming one of the most successful French wine exporters.

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